Неделя, 2019-07-21, 8.46.27

Влезли сте като Гост | Група "Гости"Добре дошли Гост | RSS


ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ
"Георги Сава Раковски" гр. Костенец

 
Начало » 2015 » Март » 18 » Заключителна конференция
8.52.08
Заключителна конференция

На 06.02.2015 г в Конферентната зала на Професионална гимназия „Георги Сава Раковски” се проведе заключителна конференция по проект 2013-1-BG1-LEO01-08907  „Трансфер на добри практики от испанския опит в туристическото обслужване”на която бяха отчетени реализираните дейности и постигнатите резултати в рамките на 18 месечния проектен цикъл.

На конференцията присъстваха г-жа Мария Тошева – старши експерт в РИО София-регион, г-н Йордан  Здравков – Председател на Общински съвет Костенец, г-жа Анета Кирова – началник отдел „Проекти на европейския съюз” в Общинска администрация  Костенец,  г-н Емил Зърнев – управител на балнеохотел  „Констанция“, г-н Стилян Спасов – собственик и управител  на хотел „Долна баня“, родители и ученици.

Участниците в Проекта  разказаха за проведената практика и за придобития не само практически, но и  жизнен опит. Те  представиха презентация, в която споделиха с присъстващите моменти от подготовката и от самата мобилност в Гранада, Испания.  Емоционален бе разказът им за  работните места, за отношенията с испанските работодатели и колеги, за културните и природни забележителности, посетени в Испания.

        В резултат на положените усилия  целите на проекта са успешно реализирани: Участниците се запознаха с чуждия опит в туризма, усвоиха  нови знания и  умения по професията в реална работна среда. Учениците успешно трансферират добри практики и ги  прилагат по време на работа и практика. Затвърдени и усъвършенствани са езиковите им компетентности, незабравими остават преживените срещи с  традициите, културата и историята на Испания.

          Госпожа Черешарова, Директор и ръководител на проекта и г-жа Тончева, координатор по проекта, официално връчиха сертификатите, удостоверяващи успешно приключилата мобилност: сертификат EUROPASS Мобилност, сертификат за проведена практика  от партньорите Europroyectos LdV Granada и сертификат за владеене на испански език - ниво А2.

С цел разпространение на резултатите, реклама и публичност на всички участници  бе предоставен  комплект с рекламни материали, продукт на настоящия проект – информационен бюлетин, тефтер, тениска, календар, диск с информация за проекта.

Конференцията завърши с официален коктейл . Всички присъстващи имаха възможност да опитат традиционни испански ястия и напитки, които бяха приготвени от участниците  в мобилността по оригинални испански рецепти. В непринуден разговор с гостите бе отчетен положителният ефект от проекта върху училищната и местната общност.

Стойността на проекта е 51 502 евро ( 100 882 лева ). Средствата за реализирането му са осигурени от Европейския съюз, програма „Учене през целия живот”, секторна програма „Леонардо да Винчи”, дейност Мобилност към ЦРЧР- София.

Още за проекта

Прегледи: 123 | Добавил: s_snejana | Рейтинг: 0.0/0
Всичко коментари: 0
Да добавят материали могат само регистирирани потребители
[ Регистрация | Вход ]
Меню на сайта
СНИМКИ
МАТЕРИАЛИ ОТ БЛОГА
[2010-02-27]
137 години от обесването на Васил Левски (0)
[2012-05-02]
Бъдещето на книгите (5)
[2010-11-12]
Какво е за мен моето училище (0)
[2010-05-02]
Какъв е за мен Левски (0)
[2012-04-26]
Книгата срещу телевизията и интернет (0)
[2013-05-25]
Сърцето е по-важно от външността (1)
Търси
Форма за вход
Copyright MyCorp © 2019