Сряда, 2019-07-24, 8.55.15

Влезли сте като Гост | Група "Гости"Добре дошли Гост | RSS


ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ
"Георги Сава Раковски" гр. Костенец

 
Начало » 2012 » Декември » 17 » Четвърта среща в България
5.17.08
Четвърта среща в България

Четвърта среща 

по проект „Да живеем в по-чист свят” в България

В периода от 3 до 8 ноември Професионална гимназия „Георги Сава Раковски” бе домакин на четвъртата работна среща по проект „Да живеем в по-чист свят” по секторна програма Коменски. На срещата присъстваха представители на всички страни – партньори по проекта – Турция, Италия, Испания, Португалия, Полша. ПГ организира разнообразни дейности, свързани с проблема за опазване на околната среда, показване на природни красоти, запознаване с историята, културата и традициите на региона и страната, както и спортни дейности за всички участници.

Визитата включваше посещение в Професионалната гимназия, където участниците представиха презентации на теми за опазване на околната среда, посещение в общинска администрация гр. Костенец. Там те бяха приети от  кмета - господин Радостин Радев, който посрещна топло гостите.

Организирано бе посещение на ПАВЕЦ Чаира, където участниците успяха да се запознаят с процеса на производство на електричество посредством възобновяеми източници и метода на работа на помпените съоръжения.

За запознаване с историята на страната бе организирано посещение на столицата София, както и на стария град в Пловдив, където участниците се докоснаха до различни периоди от миналото на България. Специално за гостите със съдействието на читалищата в гр. Костенец, гр. Момин проход и село Костенец се състоя концерт, който успя да потопи присъстващите в магията на българския фолклор и танцово изкуство.

За приобщаване на мултикултурната група бяха организирани редица спортни и развлекателни прояви – игра на голф в Голф клуб „Ибър”, посещение на ферма за щрауси „Щраусово забавление”, подвижни игри в спортна база Белмекен както и демонстрации по скокове на батут в спортната зала  на професионалната гимназия.

Професионална гимназия „Георги Сава Раковски” благодари за съдействието на всички институции при подготовката и изпълнението на програмата за четвъртата работна среща по проект „Да живеем в по-чист свят”.


Повеча снимки по темата

Прегледи: 383 | Добавил: s_snejana | Рейтинг: 0.0/0
Всичко коментари: 0
Да добавят материали могат само регистирирани потребители
[ Регистрация | Вход ]
Меню на сайта
СНИМКИ
МАТЕРИАЛИ ОТ БЛОГА
[2010-02-27]
137 години от обесването на Васил Левски (0)
[2012-05-02]
Бъдещето на книгите (5)
[2010-11-12]
Какво е за мен моето училище (0)
[2010-05-02]
Какъв е за мен Левски (0)
[2012-04-26]
Книгата срещу телевизията и интернет (0)
[2013-05-25]
Сърцето е по-важно от външността (1)
Търси
Форма за вход
Copyright MyCorp © 2019