Четвъртък, 2019-08-22, 9.56.21

Влезли сте като Гост | Група "Гости"Добре дошли Гост | RSS


ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ
"Георги Сава Раковски" гр. Костенец

 
Начало » 2012 » Юни » 30 » СРЕЩА В ИБИСА, ИСПАНИЯ
10.01.15
СРЕЩА В ИБИСА, ИСПАНИЯ

             

Ученически клуб „Да живеем в по-чист свят” към ПГ „Георги Сава Раковски” на Втора международна среща в Испания – остров Ибиса

В периода 22-28 май 2012г. се състоя втората работна среща в Испания по проект " Да живеем в по-чист свят” по оперативна програма Коменски, на която присъстваха представители от Професионална гимназия " Георги Сава Раковски” гр. Костенец. Срещата се състоя на остров Ибиса с участието на представители на всички страни партньори в проекта – Италия, Испания, Португалия, Полша, България и Турция. Групата от професионалната гимназия бе съставена от трима ученици и двама ръководители. Учениците се включиха в разнообразни прояви, подготвени от училището домакин като концерт, представяне на ученически презентации, посещение на защитени местности, ориентиране с карта и GPS, изучаване на растителността, замервания и засаждане на растения, спортни прояви, целящи да приобщят учениците и да поощрят общуването в мултикултурна среда – волейбол, баскетбол, каяк. Любезните домакини от Испания бяха организирали посещение на Етнографския музей с представяне на традициите и културата на испанския народ, Водният музей, планината на солта, познавателни обиколки сред най-красивите природни забележителности на острова – защитени природни паркове, красиви плажове, наблюдение на залеза. Включена бе дегустация на национална кухня – испанска паеля. Незабравимо ще остане посещението на стария град на Ибиса с разиграване на театър на открито, представящ моменти от историята на острова. На втората среща бяха обсъдени дейностите по проекта – изготвяне на различни презентации, свързани с опазването на околната среда, фотоалбуми и филми, които ще бъдат качени на сайта на проекта: www.LLCW.wikispaces.com. Разгледани бяха въпроси относно организацията на следващата работна среща в Полша 18-23 септември 2012г.
Снимки от посещението:
Антония Баренска, 
координатор за България

 

За съдържанието на публикацията носи отговорност единствено ПГ”Г.С. Раковски”. ЕК и НА „ЦРЧР” не поемат отговорност за начина, по който представената информация може да бъде използвана.

 

Прегледи: 261 | Добавил: s_snejana | Рейтинг: 0.0/0
Всичко коментари: 0
Да добавят материали могат само регистирирани потребители
[ Регистрация | Вход ]
Меню на сайта
СНИМКИ
МАТЕРИАЛИ ОТ БЛОГА
[2010-02-27]
137 години от обесването на Васил Левски (0)
[2012-05-02]
Бъдещето на книгите (5)
[2010-11-12]
Какво е за мен моето училище (0)
[2010-05-02]
Какъв е за мен Левски (0)
[2012-04-26]
Книгата срещу телевизията и интернет (0)
[2013-05-25]
Сърцето е по-важно от външността (1)
Търси
Форма за вход
Copyright MyCorp © 2019