Вторник, 2019-07-16, 0.30.33

Влезли сте като Гост | Група "Гости"Добре дошли Гост | RSS


ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ
"Георги Сава Раковски" гр. Костенец

 
Начало » 2011 » Ноември » 3 » РАБОТИЛНИЦА ЗА ДОБРОДЕТЕЛИ
12.34.28
РАБОТИЛНИЦА ЗА ДОБРОДЕТЕЛИ

Професионална гимназия „Г. С. Раковски” участва в проект „Работилница за добродетели”. Проектът се осъществява под егидата на фондациите „Благотворител” и „Обичай това дете”, с участието на младежи от средните училища в Костенец, Ихтиман и Долня баня.

Началото на проекта е от септември 2011. Продължителността е 9 месеца.

Целите на проекта са да се подпомогне нравственото и духовно образование на учениците,  да се изградят умения за преподаване и практикуване на общочовешки добродетели в ежедневието, да се обогати професионалната компетентност на педагозите, да се повиши информираността в обществото за ползите от практикуване на добродетелите, превенция за насилие, зависимости, проституция, трафик и др.

Първият етап от проекта се проведе в живописния курорт Добринище, където 36 младежи от 4 училища - СОУ „Св. Климент Охридски”  и ПГ „Георги Сава Раковски” – гр. Костенец, СОУ „Неофит Рилски” – гр. Долна баня и СОУ „Христо Ботев” – гр. Ихтиман, бяха на  едноседмично обучение за практикуване и преподаване на основните добродетели. Учениците едновременно се забавляваха и усъвършенстваха способността да разпознават истинските ценности. Атмосферата на толерантност и взаимопомощ даде възможност на всеки от обучаемите да открие и покаже способностите си, изгради се екип от различни градове и училища. Създадоха се искрени приятелства. Запален беше огъня на добродетелите в младите хора и те си тръгнаха с желанието да го предадат на съучениците си.

Втората част от проекта включва преподаване на наученото и вдъхновяване на съучениците, за да се изгради едно ново и по-добро общество, общество познаващо и практикуващо добродетелите: организираност, съобразителност, вежливост, безпристрастност, уважение, честност, искреност, съвършенство, решителност, гъвкавост, прошка, обич, търпение, такт, признателност, щедрост, вярност и обич.

С изпълнението на отговорната задача в ПГ „Г. С. Раковски” са се заели: Ангел Долдуров, Лора Пашалийска, Наум Наумов, Деница Наджакова, Мария Атанасова, Ясен Ахмед, Мартин Гаджов, Силвия Атанасова и Радослава Танушина. Те всеки месец ще запознават съучениците си с два от добродетелите.

Успех на благородното начинание!

Прегледи: 695 | Добавил: s_snejana | Рейтинг: 1.0/1
Всичко коментари: 0
Да добавят материали могат само регистирирани потребители
[ Регистрация | Вход ]
Меню на сайта
СНИМКИ
МАТЕРИАЛИ ОТ БЛОГА
[2010-02-27]
137 години от обесването на Васил Левски (0)
[2012-05-02]
Бъдещето на книгите (5)
[2010-11-12]
Какво е за мен моето училище (0)
[2010-05-02]
Какъв е за мен Левски (0)
[2012-04-26]
Книгата срещу телевизията и интернет (0)
[2013-05-25]
Сърцето е по-важно от външността (1)
Търси
Форма за вход
Copyright MyCorp © 2019