Четвъртък, 2024-03-28, 12.39.49

Влезли сте като Гост | Група "Гости"Добре дошли Гост | RSS


ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ
"Георги Сава Раковски" гр. Костенец

 
Начало » 2010 » Май » 16 » 20 ГОДИНИ ПГ „Г. С. РАКОВСКИ”
9.28.23
20 ГОДИНИ ПГ „Г. С. РАКОВСКИ”

    Слово, музика, танц, мода и светлина  се сляха в ефектен и красив спектакъл на 30.04.2010 г. в големия салон на НЧ ”Прогрес”. Учениците от ПГ „Г.С.Раковски”, гр. Костенец поднесоха на многобройната публика празнично представление, посветено на 20 годишния  юбилей на училището, плод на целогодишна усилена подготовка на ученици и учители.

   Приказният сюжет, населен с царе, царици, принцеси, войници и призраци, умело пренесени в нашето съвремие, прикова зрителското внимание.Отделните сцени бяха свързани по оригинален начин с модни ревюта на официални и спортни тоалети, не само красиви, но и функционални, изработени от самите ученици под ръководството на техните учители Е. Пергелова, инж. Ек. Стоянова и Ц. Димова. Танцовите изпълнения на учениците бяха оформени  под вещото обучение на хореографа В. Бонжолова.Ефектът на театралното послание се подсилваше от интересния декор, проектиран и изработен от инж. К. Добрев, с помощта на ученици от ПГ „Г. С. Раковски”.

    С трудната и най-важната задача – да организира и режисира тази многолика театрална форма отново се бе заела Емилия Мичева, която със сценарийната помощ на Любка Йорданова, успя да запали в сърцата на 20 млади артисти магията на театъра.

     Директорът на училището Н. Черешарова поздрави всички с празника и най-вече вдъхновените участници в завладяващия спектакъл,които бяха наградени с  торта, специално благодари на В. Станковски, озвучил професионално празника и на всички, помогнали за неговото реализиране.

      Училището бе поздравена по случай юбилейния си празник от кмета на Община Костенец , Регионален инспекторат – София област, от колективите на ОУ ,,Св. Св. Кирил и  Методий”, СОУ ,,Св. Кл.Охридски” и Професионална гимназия по керамика – гара Елин Пелин.

      Зрителите дълго аплодираха участниците след края на представлението и макар за час, бяха подвластни на представената им театрална феерия. 

      Юбилейният празник ПГ„Г.С.Раковски” отмина, но талантът, вдъхновението и креативността на неговите възпитаници, които превърнаха тържеството си в истински градски празник,  няма да бъдат лесно забравени. 

Прегледи: 1378 | Добавил: s_snejana | Рейтинг: 0.0/0
Всичко коментари: 0
Да добавят материали могат само регистирирани потребители
[ Регистрация | Вход ]
Меню на сайта
СНИМКИ
МАТЕРИАЛИ ОТ БЛОГА
[2010-02-27]
137 години от обесването на Васил Левски (0)
[2012-05-02]
Бъдещето на книгите (5)
[2010-11-12]
Какво е за мен моето училище (0)
[2010-05-02]
Какъв е за мен Левски (0)
[2012-04-26]
Книгата срещу телевизията и интернет (0)
[2013-05-25]
Сърцето е по-важно от външността (1)
Търси
Форма за вход
Copyright MyCorp © 2024